Nagellaseren.nl startpagina
Tarieven losse behandeling Nagellaseren.nl
Tarieven pakketaanbiedingen Nagellaseren.nl
Uitleg over schimmelnagel
Hoe werkt de nagellaser behandeling
Het fox laser apparaat
Producten die worden aanbevolen.
Perfect Pedicare acties en nieuws
Perfect Pedicare praktijk impressie
Contact gegevens Nagellaseren.nl
Contactformulier Nagellaseren.nl
Vergoedingen pedicure
Naar de website van Perfect Pedicare

Wat is een schimmelnagel?

Schimmelnagels worden veroorzaakt als schimmels de nagel of huid binnendringen, waardoor er een infectie ontstaat. Daarom wordt een kalknagel ook wel een schimmelnagel genoemd. De schimmel groeit van boven naar beneden en in de diepte. Hierdoor kan ook het nagelbed worden aangetast. Schimmelnagels zijn vrij onschuldig maar erg ontsierend en komen vaak voor aan een of meerdere teennagels.


Hoe ontstaat een schimmelnagel?

Schimmels komen overal en bij iedereen voor en worden voortdurend overgedragen. De schimmels die een schimmelnagel veroorzaken komen vooral voor in vochtige ruimtes. Schimmelinfectie ontwikkelt zich graag in beschadigde nagels die ontstaan bij bijvoorbeeld sporten of bij het stoten van een teen. Ook een beschadigde nagelriem kan tot een schimmelinfectie leiden. Bij beschadigingen kan de nagelplaat loskomen van het nagelbed en de ruimte die daardoor ontstaat is een ideale nestelplaats voor de schimmel. Mensen met een verlaagde weerstand of een slechte doorbloeding hebben eerder de kans een schimmelnagel te ontwikkelen als zij in aanraking komen met schimmels.


Hoe herken je een schimmelnagel?

De eerste kenmerken zijn verkleuring van de nagelranden, gelig, bruin of groen of kleine vlekjes. De nagel kan dikker en bobbelig worden en een brokkelige structuur krijgen. De nagelplaat zal vaak een afwijkende kleur krijgen, dit kan variƫren van geelwit tot bruingeel. In een later stadium kan de nagel zelfs gedeeltelijk of geheel loslaten. Dit is niet alleen hinderlijk maar kan ook pijnlijk zijn.

Schimmelnagel